نحوه ی مطالعه ی دروس ریاضی و فیزیک
یکی از چالش هایی که دانش اموزان کنکوری اغلب با آن مواجه میشوند؛ نحوه ی مطالعه ی صحیح دروس، مخصوصا دروس ریاضی و فیزیک است.
داوطلبان بسیاری هستند که علی رغم تلاش بسیار ، در دروس ریاضی و فیزیک پیشرفت چندانی نکرده و دلسرد می شوند. اگر شما با استفاده از تکنیک های صحیح مطالعه؛ در این دو درس به تسلط برسید میتواند تاثیر به سزایی در رتبه ی شما داشته باشد.
اما چگونه میتوان این مشکل را حل کرد؟
بهترین روش مطالعه برای دروس ریاضی و فیزیک کدام است ؟
اصلا می شود در این دروس درصد بالایی کسب کرد ؟
اگر این سوالات در ذهن شما هم نقش بسته تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
در این مقاله میخواهیم یاد بگیریم که که چگونه دروس ریاضی و فیزیک رو بفهمیم ، تست بزنیم و قدم به قدم در آزمون ها پیشرفت کنیم.
مهمترین نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که دروس ریاضی و فیزیک شامل فرمولها، علامت ها و روشهای خلاقانه ای است که به جهت موارد استفاده اش در کنکور و مدرسه ان را بیشتر شبیه یک مهارت کرده است و این یعنی این چنین نیست که صرفا با نگاه کردن به سوالات ، گوش دادن ، تماشای فیلم ، شرکت در کلاس های مختلف یا… بتوان ان را کسب کرد و تنها راه بدست اوردن این مهارت حل فعالانه ی تست است.
نکته ی دیگر اینکه مباحث معمولا به هم پیوسته اند و معمولا بدون رعایت پیش نیازها نمیتوان مبحث بعدی را یاد گرفت.( حتما در انتخاب مباحث حذفی به این مورد توجه کنید)
انتخاب منبع مناسب دروس ریاضی و فیزیک
اولین گام برای مطالعه ی موثر هر درس انتخاب منبع مناسب است. منظور از منبع مناسب؛ منبعی متناسب با سطح شماست که بتواند مفاهیم رو به طور کامل به شما اموزش دهد.
اگر سطح ضعیفی دارید بهتر است با کتاب هایی که تست های طبقه بندی شده و اسون تری دارند مانند میکروی گاج یا آبی قلمچی شروع کنید و بعد از این که به تسلط نسبی رسیدید میتوانید سراغ کتاب هایی با تست های دشوارتر مانند الگو، خوشخوان و … بروید.
بهتر است برای انتخاب منبع مناسب با فردی با تجربه مشورت کنید.
مراحل مطالعه
یادگیری ابتدایی:
- بعد از انتخاب منبع مناسب، شرکت در کلاس یا استفاده از جزوه ی دبیر ابتدای مسیر یادگرفتن است.
در انتخاب دبیر دقت کنید چرا که می تواند دید شمارا نسبت به آن درس تغییر دهد. - بعد از کلاس(چه حضوری، چه آنلاین) تمام سوالات و مثال های حل شده در کلاس را یک بار دیگر حل کنید نیازی به محدود کردن زمان نیست و هدف از اینکار فقط اشنایی با انواع سوالات ان بخش است.
- دانستن روش اثبات فرمولها و بدست آوردن آن به شما در به خاطر سپردن آن کمک میکند.
تثبیت اولیه:
در این مرحله،یادگیری از همسالان و فعالیت های گروهی بسیار راه گشاست و بسیاری از مشکلات را حل خواهد کرد. اگر بخواهیم در این مرحله تست بزنیم، اصطلاحا تست آموزشی می زنیم؛ یعنی:
- در زمان طولانی و بیشتر از حد استاندارد
- چک کردن دانه ای پاسخنامه و رفع اشکال (بعد از حل هر سوال ابتدا پاسخنامه را چک کنید و ایرادهای خود را برطرف کنید )
- در مقاله ی روش تست زنی بیشتر به معرفی انواع تست میپردازیم.
خلاصه نگاری:
- یادداشت فرمول ها و خلاصه کردن انها و یا نکات تستها و تمرین های کتاب درسی یکی از روش های خلاصه نگاری است که در روزهای منتهی به ازمون به دادتان خواهد رسید و میتوانید در کمترین زمان بیشترین بازدهی را داشته باشید .
- از علامت دار کردن تست هایی که ایده های جدید دارند، روش حل ان برایتان تازگی داشته یا به هر دلیلی نتوانسته اید ان را حل کنید غافل نشوید چون در زمان مرور بسیار کمک کننده خواهد بود.
تمرین فعالانه:
همانطور که بالاتر اشاره کردیم کسب مهارت در این دروس وابستگی تام و تمام به تمرین فعالانه دارد.
منظور از تمرین فعالانه این است که سعی کنیم تستهای کتاب یا جزوه را بدون رجوع به پاسخنامه حل کنیم ، سپس حل تست های زمان دار به عنوان شاه کلید کسب مهارت در این دو درس.
حل و تسلط بر تست های کنکورهای سال های قبل هم میتواند تا ۵۰٪ باعث رشد شما در آزمون ها شود.
حفظ کردن :
میان یاد گرفتن و حفظ کردن تفاوت زیادی است و این حلقه ی واسط، تمرین مستمر است.
این تذکر لازم است که از حفظ کردن فرمول ها پرهیز کنید و با تکرار و تمرین یواش یواش فرمول هارو در ذهن خود بنشانید.
در این مقاله سعی کردیم هر آنچه به شما در مطالعه ی موثر این دو درس کمک میکند را بیان کنیم. امیدوارم که استفاده کنید و روز به روز شاهد پیشرفتتان باشید.
شما از چه روش هایی استفاده میکنید ؟ اگر تجربه ی مشابهی داشتید خوشحال میشیم ان را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید