چجوری شاد باشیم؟
شاد بودن یعنی چی؟
شاد بودن یک وضعیت احساسی است که به عملکرد مثبت احساسات و احساس رضایت و خوشحالی اشاره دارد. وقتی کسی شاد است، به عنوان یک وضعیت روانی و احساسی، احتمالاً احساس خوشحالی، انرژی، رضایت، و انسجام دارد.
عوامل مختلفی میتوانند به شاد بودن کمک کنند، از جمله:
- رضایت از زندگی:احساس رضایت از مسیر و موفقیتهای زندگی میتوانند به شادی منجر شوند.
- احساس انسجام اجتماعی:داشتن روابط اجتماعی قوی و حمایت از دیگران میتواند به افزایش شادی کمک کند.. تجربه موفقیت:دستیابی به اهداف و تجربه موفقیتهای شخصی و حرفهای میتواند احساس شادی و خود ارزشی افراد را افزایش دهد.
- احساس عشق و محبت:ارتباطات عاطفی مثبت و احساسات مثبت نسبت به دیگران میتوانند به شادی کمک کنند.
- سلامت روانی و جسمانی:داشتن سلامت جسمانی و روانی خوب میتواند به افزایش شادی منجر شود.
شاد بودن مفهومی گسترده و شخصی است و برای هر فرد ممکن است معانی متفاوتی داشته باشد. این احساس اغلب با انواع مختلفی از لذت، خوشحالی، و احساسات مثبت همراه است.
مگه میتوانیم شاد باشیم؟
ممکن است شما در برخی موقعیتها تحت فشار قرار بگیرید. همین حالا این موقعیتها را لیست کنید. شما باید زندگی خودتان را طوری برنامهریزی کنید که با آنها روبرو نشوید.
ممکن است در لیست خود مواردی از این قبیل داشته باشید:
- بیزاری از درس خواندن
- بیزاری از شغل بیزاری از خانواده
- عدم تحمل دوستان، همسر یا خانواده
- عذاب روحی روانی ناشی از رئیس
- تنفر از انجام کارهای خانه
- و…
چگونه شاد باشیم؟
بیشتر انرژی خودتان را صرف تمرکز بر شادی کنید الان بهترین زمان است. خوشبختی حسی درونی و وجودی است. یعنی همین حالا وجود دارد.
میتوان خوشبختیهای گذشته را به یاد آورد یا برای خوشبختیهای آینده برنامهریزی کرد. اما حاصل را فقط میتوان حالا و همین الان تجربه کرد.
چند دلیل که میتوانیم با آنها شاد تر شویم:
همهی ما به یک سری عادت برای بیشتر خوشبخت بودن نیاز داریم. مثلا سلامت یا رژیم غذایی روزمره ما اینگونه عمل میکند. در ادامه این مبحث ۷ عادت روزمره خوشبختی را خلاصه کردیم:
- ورزش
- تحریک ذهن
- تحریک آرامش معنوی یا هنری انجام یک کار خوب
- داشتن تفریح لذت بخش با یک دوست
- در نظر گرفتن تفریحی برای خود
- تبریک به خود و ایجاد انگیزه
- رضایت از زندگی
- احساس انسجام اجتماعی
- تجربه موفیت
- احساس عشق و محبت
- سلامت روانی و جسمان
- و….
عادت اول ورزش
یکی از لازمههای اساسی یک روز خوب و شاد، ورزش است. بعد از ورزش و همچنین در طول انجام آن احساس خوبی خواهید داشت. دلیل شادی بعد ز ورزش، وجود یک ماده طبیعی ضد افسردگی به نام اندروفین است که بدون هیچ خطر و عارضهای همان کار داروهای شاد کننده را انجام میدهد.
تبدیل ورزش به عادت
ورزش روزانه لازم و ضروری است و باید آن را به یک عادت تبدیل کرد. در غیر این صورت فایده چندانی نخواهد داشت. همیشه قبل از شروع کارهایتان ورزش کنید به این ترتیب فشارهای پیشبینی نشده در محل کار به شما غلبه نخواهد کرد.
حتی در مسافرت هم ورزش را نادیده نگیرید و برای آن برنامه ریزی کنید و به هر نحوی شده ورزش روزانه را در برنامهتان بگنجانید. مثلا هیچ ملاقاتی را برای قبل از ساعت ۱۰ صبح نگذارید. این زمان را فقط به ورزش و آمادهسازی خودتان برای آن روز اختصاص دهید.
عادت دوم تحریک ذهنی
یکی دیگر از مولفههای کلی داشتن یک روز شاد است که اگر هر روز ورزشهای ذهنی و فکری انجام دهید، بسته به اینکه به چه موضوعاتی علاقه دارید راهکارهای زیادی برای تحریک ذهنی وجود دارد.
مثلاً پازلها، روزنامهها و مجلات خاص، قسمتهای خواندنی یک رمان جذاب، حرف زدن با یک دوست باهوش درباره یک موضوع انتزاعی به مدت حداقل ۲۰ دقیقه، نوشتن مقالهی کوتاه یا خاطرات سفر.
در واقع انجام هر کاری که به فکر فعال نیاز دارد، موثر است. تماشای سرسری تلویزیون هم شما را به این هدف میرساند.
عادت سوم تحریک معنوی یا هنری
یکی دیگر از مواردی است که به آن نیاز دارید. تخیل یا روح شما حداقل به نیم ساعت غذا نیاز دارد. این غذا میتواند رفتن به کنسرت، گالریهای هنری، تئاتر و سینما، خواندن شعر، تماشای طلوع و غروب خورشید، نگاه کردن به ستارههای شرکت در مراسم میباشد.
این کار باعث انگیزه و هیجان شما میشود. یا حتی شرکت در بازی، مسابقه اسب دوانی، رالی، شرکت در بحثهای سیاسی، رفتن به اماکن مذهبی و شرکت در مراسمهای مذهبی. همچنین تفکر و اندیشه نیز در رسیدن به این هدف موثر است.
عادت چهارم انجام کاری برای دیگران
چهارمین عادت روزمره برای خوشحال بودن ، انجام کاری برای دیگران است. حتما لازم نیست در یک خیریه بزرگ شرکت کنید. بلکه یک مهربانی میتواند اتفاقی و کوچک باشد. مثل پرداخت هزینه پارکینگ یک نفر دیگر یا ایستادن برای راهنمایی کسی. یک کار نیک و خیرخواهانه هرچند کوچک باشد، این کارها تاثیر زیادی روی روحیه شما بر جای میگذارد.
چرا که اصطلاحاً شما با انجام این کارها انتظار برگشت آن را ندارید و صرفاً از روی احساس انسانیت و خیرخواهی آنها را انجام میدهید. این کارها خیلی در روحیه شما تاثیر مثبتی دارد.
عادت پنجم تقسیم یک تفریح لذت بخش با دوستان
تقسیم یک تفریح لذت بخش با دوستان یا خانواده عادت پنجم شادی است. این تفریح باید پیوسته و حداقل نیم ساعت طول بکشد. تفریح را خودتان انتخاب میکنید. مثلا نوشیدن یک فنجان قهوه، رفتن به رستوران، یک پیاده روی تفریحی، رفتن به شهربازی یا هر کار دیگری.
سعی کنید در انجام این تمرین حتما یکی از دوستان یا خانوادهتان را با خودتان همراه کنید. چرا که انسان ذاتا موجودی اجتماعی است و در هنگام لذت بردن، شادی آن را با کسی تقسیم میکند احساس بهتری به او دست میدهد.
عادت ششم زنگ تفریح دادن به خودتان
این عادت شماره ۶ شادی است. بهترین کار این است که لیست تفریحاتتان را بنویسید. همه ما وقتی اسم تفریح میآید، فکر میکنیم باید کار عجیب غریبی انجام دهیم یا به طور اغراق آمیزی به ما خوش بگذرد. مثلاً شهربازی یا سفر برویم اما این طور نیست.
روح ما نیاز بسیار زیادی به تفریح کردن دارد و این تفریح هر کاری میتواند باشد. مثلاً خوردن غذای مورد علاقه یا دیدن یک قسمت از سریال طنزی که دوست دارید یا حتی یک چرت لذت بخش عصرگاهی.
عادت هفتم داشتن احساس لیاقت
چیزی که مهم است این است که شما احساس لیاقت داشتن تفریح را به خودتان بدهید این که زمانی را برای خودتان کنار بگذارید و در آن فقط به فکر آرامش و شادی روح تان باشید تاثیر زیادی در اعتماد به نفس و شادی شما دارد.
عادت هشتم تبریک گفتن به خودتان
و بالاخره عادت کنید در پایان هر روز به خودتان تبریک بگویید. تبریک برای موفقیت در دنبال کردن عادات روزمره شادی؛ بسته به اینکه چقدر به هدفتان در شاد بودن و رسیدگی به خودتان نمره بدهید. اگر بدون دنبال کردن این 7 عادت همچنان روز خوبی داشتید و لذت بردید برای داشتن چنین روز با ارزشی به خودتان تبریک بگویید.
عادت نهم احساس انسجام اجتماعی
داشتن روابط اجتماعی قوی و حمایت از دیگران میتواند به افزایش شادی کمک کند.
عادت دهم رضایت از زندگی
احساس رضایت از مسیر و موفقیتهای زندگی میتوانند به شادی منجر شوند.
عادت یازدهم تجربه موفقیت
دستیابی به اهداف و تجربه موفقیتهای شخصی و حرفهای میتواند احساس شادی و خود ارزشی افراد را افزایش دهد.
عادت دوازدهم احساس عشق و محبت
ارتباطات عاطفی مثبت و احساسات مثبت نسبت به دیگران میتوانند به شادی کمک کنند.
عادت سیزدهم سلامت روانی و جسمان
داشتن سلامت جسمانی و روانی خوب میتواند به افزایش شادی منجر شود.
نتیجه کلی:
دوستان عزیزم برای ناراحت بودن خیلی دلیل های زیادی وجود دارد مثل :درس-کنکور-خانواده-و…) ولی تو برایم بگو چند بار برای خوشحالی خودت تلاش کردی و دست از افکار منفی ات کشیدی؟ چند بار خواستی که عمیقا خوشحال باشی؟
اگه واقعا از من بپرسی به تو میگویم که به اندازه ای که دلیل برای ناراحتی داریم برای شاد بودن هم داریم.
این مقاله کوتاهی در رابطه با دلیلی برای شاد بودن برای شما عزیزان است.
باید تا خودمان بکوشیم برای کسب شادی بیشتر.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به این مقاله مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید